Halihazırda yalnızca açık ihale usulüyle gerçekleştirilen ihalelerde kullanılabilen e-ihale, diğer ihale usullerinde de kullanılabilecek.

Kamu İhale Kurumunun konuya ilişkin yönetmelik değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu değişikliklerle halihazırda yalnızca açık ihale yöntemiyle yapılanlarda kullanılabilen e-ihalenin, tüm usullerde gerçekleştirilebilmesi mümkün hale getirildi.

Böylece, hem idareler hem de istekliler için önemli ölçüde zaman ve kaynak tasarrufu sağlayan e-ihalenin kullanımı yaygınlaştırılarak kamu alımlarında verimliliğin artırılması hedefleniyor.

Diğer değişikliklerle de ihalelerde aday ve isteklilerin yeterliklerini, buna ilişkin bilgi ve belgeleri bulunduran sertifikalarla belgeleyebilmesine imkan sağlandı. Bu sayede ihale süreçlerindeki iş ve işlem yükünün azaltılarak, standardizasyonun sağlanması amaçlanıyor.

Öte yandan, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından enerji arz güvenliği kapsamında gerçekleştirilecek yapım işi ve mal alımı ihalelerinde teklifler, Hazine ve Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınmak kaydıyla yabancı para birimleri cinsinden de verilebilecek.

https://www.dunya.com/ekonomi/e-ihalenin-kapsami-genisletildi-haberi-453415

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • EUROBOND VE VERGİLENDİRİLMESİ EUROBOND, Devletin ya da şirketlerin, yurtdışı piyasalarından borç para temin…
  • Kanunlarla Türk Vatandaşlarına Hasredilen ve Yabancıların Çalışmalarının Yasak Olduğu Meslek ve Görevler Özel Güvenlik Şirketleri İçin Kurucu, Yönetici, Eğitici ile Şirket Tüzel…
  • İNŞAAT BAĞIMSIZ BÖLÜM NET ALAN TESPİTİ KDV Uygulama Genel Tebliğine Göre Konut / İşyeri Bağımsız Bölüm…
Top