GÜMRÜK VERGİSİ ZAMANAŞIMI 3 YIL - CEZA DAVASI AÇILMIŞSA 8 YILDIR.
( 2023/569 - Samsun 1. Vergi Dava Dairesi )

·      Serbest Dolaşıma Giriş Beyannamesinin Tescil Tarihinden İtibaren 3 Yıl İçinde Yükümlüsüne Tebliğ Edilmeyen Gümrük Vergisi Tahakkukları İle Bu Vergilere Bağlı Olarak Karara Bağlanan Para Cezaları Zaman Aşımına Uğrar.

·      Ancak, Gümrük Yükümlülüğünün Doğduğu Olayla İlgili Olarak Ceza Davası Açılması Halinde, Gümrük İdaresinin, Söz Konusu Eşyanın İthalinden Doğan Gümrük Vergilerini Suçun Tabi Olduğu Zaman Aşımı Süresi İçerisinde Tebliğ Edeceği Ek Tahakkukla İsteyebilir. Ve Bu Vergilere Bağlı Olarak Para Cezası Kararı Alabileceği Açıktır.

·     Soruşturma Evrakına İlişkin 3 Yıllık Sürede Kamu Davası Açılmamış Ve 2.01.2022 Tarihlerinde Tebliğ Edilen Dava Konusu Vergi / Cezalarının Gümrük Yükümlülüğünün Doğduğu 10.06.2018 Tarihinden İtibaren Üç Yıllık Zamanaşımı Süresi İçinde Yükümlüsüne Tebliğ Edilmediği, İlave Gümrük Vergisi, Katma Değer Vergisi Ve Gümrük Vergisi Ek Tahakkukları İle Bu Vergilere Bağlı Olarak Kesilen Para Cezaları Zamanaşımına Uğradığı Sonucuna Varılmıştır.

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • HER ÇALIŞANIN BİLMESİ GEREKEN ÜCRETLE İLGİLİ HAP BİLGİLER Ücret Türk Lirası Cinsinden Ödenir. Yabancı para cinsinden belirlenmesi durumunda…
  • BAHŞİŞ USULU ÜCRET ALAN VEYA ÜCRET + BAHŞİŞ ŞEKLİNDE ÜCRET ALINMASI DURUMUNDA PRİME ESAS KAZANÇ BİLDİRİMİ İş Kanunu'nun 32. Maddesinde; Genel anlamda ücret bir kimseye bir…
  • Maliye Lüks Yat Ve Tekne Satışlarını Takibe Aldı 1,4 milyar TL'lik kayıt dışı hasılat tespit edildi Hazine ve…
Top