Asıl işveren ile alt işverenin  sorumluluk durumu 4857 Sayılı  İş Kanunu’nun 2. maddesinin 6. fıkrasında  ele alınmış ve işçi lehine yorum ilkesi doğrultusunda; küçük sermayeli alt işverenlerin işçilerine karşı borçlarını karşılayamadıkları durumlarda, daha güçlü sermayeye sahibi asıl işverenlerin alt işverenlerin işçilerinin haklarının karşılanmasında alt işveren ile birlikte sorumlu tutulması ile işçilerin haklarına kavuşması güvence altına alınmıştır.

Bu yasal düzenleme ile alt işverenin işçisi, kanundan, iş sözleşmesinden veya alt işverenin taraf olduğu toplu iş sözleşmesinde doğan haklarının    tamamını asıl işveren – alt işverenden birlikte talep edebileceği gibi, bu taleplerini sadece birine de yönlendirebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken husus, asıl işverenin alt işveren ile birlikte alt işverenin işçisine karşı müteselsil sorumluluğunun kendi döneminde geçen sürede doğan alacaklar ile sınırlı olduğudur.

.Müteselsil sorumluluk asıl işveren-alt işveren   sorumlular arasındaki rücu ilişkisi ise 6098 sayılı TBK’ nın 62. maddesinde düzenlenmiştir.  TBK’ nın 60. maddesi ile rücu sıralamasına ilişkin düzenleme getirilmiştir.

Asıl işveren ve alt işveren arasındaki iç ilişkideki tazminatın paylaşımına ilişkin kural ise TBK 167. maddesinde  düzenlenmiştir. Asıl işveren ve alt işverenin alacaklıya yapılan ifadan birbirlerine karşı eşit paylarda sorumlu olduğu hüküm altına alınmıştır.

Müteselsil sorumlu asıl işveren ve alt işverenin rücu ilişkisi ise Yargıtay kararları uyarınca, asıl işveren ve alt işveren arasında yapılan  sözleşme uyarınca belirlenebilecektir. Alt işverenin işçilerine ödemede bulunan asıl işverenin açmış olduğu rücu davasının, alt işveren sözleşmesinin hükümlerine göre çözümlenmesi gerekecektir

Linkedin paylaşımından Alıntı yapılmıştır

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • ŞUFA HAKKI (Önalım) : Paylı Mülkiyette Bir Paydaşın Taşınmaz Üzerindeki…
  • İntifa Hakkı Tesis Bedeli Gelir Vergisine Tabi Midir? İntifa Hakkı Aksine Düzenleme Olmadıkça Sahibine, Genel Olarak Taşınmazlar Üzerinde…
  • Kamu Denetçisine Başvuru Ve Vergi Davası Açma Süresi Kamu hizmetlerinin işleyişinde bağımsız ve etkin bir şikâyet mekanizması oluşturmak…
Top