Bedelli askerlik yaparsam tazminatımı alabilir miyim?
Düzenlemeye göre 25 gün veya 28 gün askerlik yapılacağı için, çalışanların kıdem tazminatını alıp askere gitme hakları var.

28 günlük askerlik süresinden sonra işe geri dönebilir miyim?
Askerlik dönüşü çalışan işe döndüğünde ilk olarak uygun kadro var mı yok mu ona bakılacak. Eğer uygun kadro varsa, işveren askere giden personelini almak zorunda. Eğer, askere giden kişinin yerine biri alınmışsa, uygun kadro açılana kadar beklemek durumunda.

Bedelli askerlik yaparsam tazminatım yanar mı?
Bedelli askerlikte 4 yöntem uygulanabilir. Birincisi işverenin, personelini ücretsiz izne çıkarması, ikincisi varsa yıllık izninden 25 veya 28 günü kullandırması, üçüncüsü personel tazminatını alıp ayırabilir, son olarak işveren, personelini idari izinli olarak gönderebilir.

Çalıştığım yerden bedelli askerlik için 28 gün ücretsiz izin alabilir miyim?
Evet ücretsiz izin alma hakkınız var, işveren de onay verirse bu hak kullanılabilir.

İçeride birikmiş izinlerim var. Bedelli askerlik için tek seferde 28 gün izin kullanabilir miyim?
Bedelli askerlik için sahip olunan izin günleri kullanılabilir.

İşe geri alınmazsam yasal haklarım neler?
İşe döndünüz, uygun kadro olduğu halde işveren sizi işe almadı. O halde yargı yoluna gidebilirsiniz. Bu durum ispat edildiği taktirde işveren, personelin aldığı ücret kadar 3 aylık bir ceza kesilebilir.

Memurlar ve sözleşmelerin durumu nasıl olacak?
Bu süreçte durumu en rahat olanlar memur ve sözleşmeliler… 28 günlük askerliklerini yapıp işlerine geri dönebilirler. Kaynak; Hürriyet

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Elektronik Tebligat Adresi Edinme ÖTV Kanunu’na ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile…
  • Alt İşveren Dosyasındaki İPC Borcu 5 Puan Teşvike Engel Oluşturmayacak! SGK tarafından yayımlanan 2024/11 sayılı genelge ile;2008/93 sayılı Genelge’nin "9-…
  • TAŞINMAZ veya İŞTİRAK HİSSELERİNİN SATIŞININ ZARARLA SONUÇLANMASI ve SATIŞ BEDELİNİN İZLEYEN 2 YILDAN SONRA TAHSİL EDİLMESİ Bilindiği üzere taşınmaz ve iştirak hisselerinin satış kazancı istisnasında bu…
Top