Kadın işçinin hamilelik sürecince birtakım hakları bulunur bu haklardan biri de doğum öncesi ve sonrası toplamda 16 haftalık, çoğul gebelikte 18 haftalık iznidir.

Hamilelik süreci 40 haftalık bir periyotta tamamlanır (normal şartlarda) bu sürede işçinin çalışıp çalışmayacağı kanunla düzenlenmiş ve işverenin bu kurallara uyması zorunlu tutulmuştur.

37 . HAFTAYA KADAR ÇALIŞABİLİR RAPORU ALAN KADIN İÇİN BU SÜRE İÇİNDE VAZGEÇEBİLİR Mİ?

Kadın işçi doktor raporu ile 37. haftaya kadar çalışabilir. Çalışılan bu süreler daha sonra doğum sonrası iznine eklenir. Ancak kadın işçi hayatın olağan akışı içerisinde 37. haftaya kadar çalışamayabilir veya çalışmak istemeyebilir.

Böyle bir durumda;
✅Kadın işçi çalışabilir raporu olan süre içinde çalışmadığı süreler doğum sonrasına aktarılır.
✅Çalışamaz raporu (doğum öncesi istirahat raporunu) başlattığı tarihten itibaren doğum öncesi izni başlar.
✅Bu süreden sonra işveren işçiyi artık çalıştıramaz.

Sonuç olarak kadın işçi çalışabilir raporunu alması demek 37. haftaya kadar çalışması zorunlu olacağı anlamına gelmez. İşçi isterse doğum öncesi istirahat raporunu başlatabilir.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Analık İzni Bitiminden Sonra Kısmi Çalışma İsteğinde Bulunan İşçinin Talebi Karşılanmak Zorundadır. Ancak Bazı Durumlarda İşveren Onayı Aranır Analık izni bitiminden itibaren kadın işçinin önünde 3 izin hakkı…
  • 37. HAFTAYA KADAR ÇALIŞABİLİR RAPORU OLAN KADIN İŞÇİ ÇALIŞMAKTAN VAZGEÇİP DOĞUM ÖNCESİ İZNE AYRILABİLİR Mİ? Kadın işçinin hamilelik sürecince birtakım hakları bulunur bu haklardan biri…
  • Maliye Enflasyon Düzeltmesine Yönelik Geniş Kapsamlı Denetim Başlattı Bakan Şimşek, enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerin, bilançoları üzerinde yapılan analizlerde…
Top