İnteraktif Vergi Dairesinde yer alan Adi Ortaklık İşe Başlama Bildirimi, İş Ortaklığı İşe Başlama Bildirimi ve Ortaklık Taleplerim menüleri 01.10.2024 tarihinden itibaren Dijital Vergi Dairesine aktarılmıştır.

Dijital Vergi Dairesine giriş yaptıktan sonra Ortaklık İşlemleri menüsü aracılığıyla adi ortaklık ve iş ortaklığı işe başlama bildirimlerinizi elektronik ortamda ilgili birime iletebilir, Ortaklık Taleplerim menüsü aracılığıyla adi ortaklık ve iş ortaklığına ilişkin oluşturulan işe başlama bildirimi taleplerinizin onay veya ret işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Ayrıca İnteraktif Vergi Dairesinde onay süreci devam eden “Adi Ortaklık ve İş Ortaklığı İşe Başlama” bildirimleri bulunması durumunda 15/10/2024 tarihine kadar onaylanması için “Adi Ortaklık /İş Ortaklığı İşe Başlama Taleplerim” menüsü İnteraktif Vergi Dairesinde hizmete sunulmaya devam edecektir.

Bu tarihe kadar onaylanmayan “Adi Ortaklık ve İş Ortaklığı İşe Başlama” talepleri sistem tarafından iptal edilecek olup Dijital Vergi Dairesi aracılığıyla yeniden “Adi Ortaklık veya İş Ortaklığı İşe Başlama” bildiriminin talep edilmesi gerekmektedir.

Kaynak GİB

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Yeni Yayımlanan (Kurumlar Vergisi Kanunu) Özelgeleri (2024/11) Tarih Öğe Başlığı 14 Ağustos 2024 Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Fikri,…
  • Belediyeler, Belediye Şirketlerinin Vergi, SGK Ve Diğer Borçlarından Sorumlu Mu? Belediye iktisadi teşebbüsleri (BİT) olarak da adlandırılan belediye şirketleri belediyelerin…
  • Sosyal Medya İçerik Üreticilerine Gelir Vergisi İstisnası Getirildi Günümüz dünyasında yaşanan dijital çağ ile birlikte bilinen meslek grupları…
Top