( Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 52 - 58. Maddeleri)

Konusu 31.000,00 TL geçmeyen; vergi davaları hakkında VERGİ MAHKEMELERİNCE verilen kararlar KESİN olup, bunlara karşı İSTİNAF yoluna başvurulamaz.

Bölge İdare Mahkemesinin 48. maddesinin yedinci fıkrası uyarınca verdiği kararlara karşı TEBLİĞ tarihini izleyen günden itibaren 7 gün içinde TEMYİZ yoluna başvurulabilir.

TEMYİZ TUTARLARI

* Konusu 920.000,00 TL aşan; vergi davaları, tam yargı davaları ve idari işlemler hakkında açılan
davalar.

* Konusu 270.000,00 TL aşıp 920.000,00 TL aşmayan; vergi davaları, tam yargı davaları ve idari işlemler hakkında açılan ve istinaf kanun yolu incelemesinde kaldırma kararı üzerine yeniden karar verilen davalar

VERGİ DAVALARINA İLİŞKİN parasal sınırlar; her yıl, bir önceki yıla ilişkin olarak yeniden değerleme oranında, takvim yılı başından geçerli olmak üzere artırılmak suretiyle uygulanır.

İSTİNAF veya TEMYİZ yoluna başvurulabilecek kararların belirlenmesinde ise ilk derece VERGİ MAHKEMESİ veya BÖLGE İDARE MAHKEMESİNCE NİHAİ kararın verildiği tarihteki parasal sınır esas alınır.

"GEÇİCİ MADDE 1- (1) Bu Kanunla 2577 sayılı Kanunun 46 maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile ek 1. maddesinde yapılan değişiklikler, 13/7/2024 tarihinden bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar bölge idare mahkemelerince verilen kararlar hakkında da uygulanır. Bu kararların temyiz süresi; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce tebliğ edilenler bakımından maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra tebliğ edilenler bakımından ise tebliğ tarihinden itibaren otuz gündür.

(2) Bu Kanunla 2577 sayılı Kanunun 46 ncı maddesinin birinci fıkrasına eklenen (c) bendi, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten sonra verilen kararlar hakkında uygulanır.

(3) 2802 sayılı Kanunun 106 ncı maddesinin altıncı fıkrasının 30/3/2023 tarihli ve 7447 sayılı Kanunla değiştirilen birinci cümlesi ile fıkranın mevcut ikinci ve üçüncü cümlelerinin uygulanmasına 15/8/2024 tarihine kadar devam olunur. Bu Kanunla 2802 sayılı Kanunun 106 ncı maddesinde yapılan değişiklik, 15/8/2024 tarihinden itibaren uygulanır.”

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Asgari Kurumlar Vergisinin Detayları Netleşiyor İlk Defa Faaliyete Başlayan 3 Yıl Muaf Temmuzda yasal altyapısı…
  • Yabancıların Türkiye'de Şirket Kurması Kolaylaştırılıyor Yabancı girişimcilerin Türkiye'ye erken aşama şirket kurmasını kolaylaştıracak vize programı…
  • Miras Paylaşımı Ve Tapu İşlemlerinde Önemli Değişiklik Yapıldı! Ülkemizde milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren miras hukukunda önemli bir değişiklik…
Top