İşletme Hesabı Esası kapsamında defter beyan sisteminde kaldığı sürece (bilanço esasına geçmediği sürece) mükelleflerin e-defter geçiş zorunluluğu bulunmamaktadır. İşletme Hesabı Esası kapsamında olan mükellefler Vergi Usul Kanunu 177 - 178. Maddede de gösterilmiştir. ( 2024 Mal Alımı: 1,4 Milyon TL- Mal Satışı: 2 Milyon TL - Hizmet Satışı: 690 Bin TL)

2022 ve öncesi dönem brüt satış hasılatı 500 Bin TL’yi geçen;
* kendi internet siteleri veya aracı hizmet sağlayıcılarının platformları üzerinden e-Ticaret yapanlar ile
* gayrimenkul inşa, alım, satım,
* motorlu taşıtlar ticareti vb. özel olarak belirlenen faaliyetleri yürütenlerin 01/07/2023 tarihine kadar e-Fatura sistemine, 2024 itibariyle e defter sistemine kaydolması zorunludur.

2022 ve öncesi dönem hesap dönemi brüt satış hasılatı 3 milyon TL üzeri olan tüm mükellefler 2024 itibariyle e defter sistemine kaydolması zorunludur.

BU DURUMDA 177. MADDE DE SINIRI GEÇEN BİLANÇO HESABINA GÖRE DEFTER TUTAN MÜKELLEFLERDEN E TİCARET, GAYRİMENKUL, MOTORLU TAŞIT TİCARETİ İLE UĞRAŞAN VE 2022 VE ÖNCESİ 3 MİLYON TL BRÜT SATIŞ HASILATI SINIRI GEÇMEYEN MÜKELLEFLER VERGİ DAİRESİ YAZILARI BİRLİKTE 1 NİSAN İTİBARİYLE E DEFTER GEÇMESİ GEREKİR.

KAĞIT ORTAMINDA TUTULMASI DURUMUNDA DEFTER TUTULMASİ KABUL EDİLMEYEN VE KDV REDDİYATI YAPILAN BİR DURUM OLUŞABİLİR.

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Vergi Cezalarında İndirim Oranı Ve Şartları Belli Oldu Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi cezalarında indirim koşullarını açıklayan bir broşür…
  • Sermaye Piyasası Kurulu Kripto Platformlarına İlişkin Yeni Esasları Açıkladı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto para platformlarına yönelik önemli düzenlemeler içeren yeni…
  • Sermaye Piyasası Kurulu "Payların İlk Halka Arzında Uygulanacak Satış Yöntemleri Ve Dağıtım Esaslarına İlişkin Kurul İlke Kararı"nı Duyurdu Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), "payların ilk halka arzında uygulanacak satış…
Top