Vergide uzlaşma mekanizmasını fiilen ortadan kaldıran karardan geri dönüldü. Gelen tepkiler ve Bakanlıkla temaslar sonucu uzlaşma müessesesinin eskiden olduğu gibi uygulanması kararı alındı.

CNBC-e'de yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın vergi ve cezalarda uzlaşmama kararından geri adım atıldı.

Vergi Usul Kanunu ile düzenlenen vergi ve cezalarda uzlaşma mekanizması, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın defterdarlıklara talimatıyla 24 Haziran’dan itibaren durdurulmuştu. Talimatta, mükelleflere vergi aslı ve cezanın tamamından indirim yapılmaması, bunun kabul edilmesi durumunda uzlaşma belgesinin imzalanması talimatı verilmişti.

Tepkilere neden olmuştu

Çok sayıda mükellefi yakından ilgilendiren gelişme tepkilere yol açmıştı. Uzlaşma sürecine müdahil meslek gruplarının da devreye girmesi ve mekanizmanın devamını talep etmesi kararda etkili oldu. Bakanlıkla yapılan görüşmelerde mekanizmanın devam etmesi kararlaştırıldı ve meslek mensuplarına bu karar duyuruldu.

Vergi ve cezalarda uzlaşma uygulaması ile ceza tebligatından itibaren 3 ay içinde ödeme yapacağını taahhüt eden mükelleflere yüzde 50 oranında indirim yapılıyor.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/son-dakika-karardan-geri-donuldu-vergi-cezalarinda-yeniden-uzlasma-karari-haberi-751024

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • BANKA / ÇEK YOLUYLA ÖDEME KDV MÜTESELSİL SORUMLULUĞU KALDIRIR, BİLMEDEN SAHTE FATURA KULLANMA AÇISINDAN RE'SEN TARHİYATIN KALDIRILMASINA TEK BAŞINA DELİL OLMAZ * Müteselsil Sorumluluk Uygulaması: Mal Teslimi / Hizmet İfası Gerçektir.…
  • İŞLETMENİN MUHASEBESİYLE İLGİLİ OLMAYAN TİCARİ DEFTERLERİN ELEKTRONİK ORTAMDA TUTULMASI HAKKINDA TEBLİĞ TASLAĞI YAYIMLANDI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-…
  • Kıdem Tazminatı Tavanı Belli Oldu Hazine ve Maliye Bakanlığınca yayınlanan 5.7.2024 tarihli ve 27998389-010-06-02-3248709 sayılı…
Top