?????? ?????????ı?ı?, ?ü??????????? ??????????ı ????????????????? ?????????, ????? ???????ı ???? ?? ş???????? ??? ????? ??ı?? ?ş??? ??????????????? ???â? ???ı??ı.
Mevcut durumda mükellefler, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında yer alan çalışanlarını kendileri adına işlem yapmak üzere yetkilendirebiliyorlar.

Yapılan düzenleme ile mükellefler, aralarında aracılık ve sorumluluk sözleşmesi ya da gelir veya kurumlar vergisi beyannamesinin tasdikine ilişkin sözleşme bulunan meslek mensuplarını Dijital Vergi Dairesi üzerinden istedikleri işlemleri yapmak üzere yetkilendirebilecekler.

Böyle meslek mensupları, mükelleflerin kullanıcı kodu ve şifre bilgilerine ihtiyaç duymadan, kendi bilgileri ile Dijital Vergi Dairesine giriş yaparak ilgili mükellefler tarafından verilen yetki çerçevesinde mükellefler adına işlem yapabilecekler.

25 Eylül 2024 Tarihli Resmi Gazete

Sayı: 32673

Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

MADDE 1- 7/10/2023 tarihli ve 32332 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 552)’nin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasına “çalışanlarını” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve/veya 30/9/2004 tarihli ve 25599 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 340) kapsamında aralarında geçerli bir Elektronik Beyanname Aracılık ve Sorumluluk Sözleşmesi veya 30/7/1995 tarihli ve 22359 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 18) kapsamında gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri ile eklerinin tasdikine ilişkin sözleşme bulunan meslek mensubunu” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 2- Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • TAŞINMAZ veya İŞTİRAK HİSSELERİNİN SATIŞININ ZARARLA SONUÇLANMASI ve SATIŞ BEDELİNİN İZLEYEN 2 YILDAN SONRA TAHSİL EDİLMESİ Bilindiği üzere taşınmaz ve iştirak hisselerinin satış kazancı istisnasında bu…
  • Vergi Usul Kanunu'na Göre Elektronik Tebligat Yapılacak Kişiler A) Kurumlar Vergisi MükellefleriB) Aşağıda Sayılı Gelir Vergisi Mükellefleri -…
  • İHRACAT GELİRİNİN NEMASI 5 PUAN VERGİ İNDİRİMİN KAPSAMI DIŞINDADIR Bilindiği üzere, ihracat yapan kurumların münhasıran ihracattan elde ettikleri kazançlarına…
Top