4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu'nun 49. maddesinde;

İşsizlik sigortasının gerektirdiği ödemeleri, hizmet ve yönetim giderlerini karşılamak üzere, bu Kanunun 46 ncı maddesi kapsamına giren tüm sigortalılar, işverenler ve Devlet, işsizlik sigortası primi öder. İşsizlik sigortası primi, sigortalının 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 80 ve 82 nci maddelerinde belirtilen prime esas aylık brüt kazançlarından % 1 sigortalı, % 2 işveren ve %1 Devlet payı olarak alınır.
hükmü yer alır.

✅ İşverenler, işsizlik sigortasına ilişkin prim yükümlülükleri nedeniyle sigortalıların ücretlerinden herhangi bir indirim veya kesinti yapamazlar.

✅Herhangi bir nedenle işçinin sigortalılık durumunun sona ermesi halinde, o ana kadar işçiden ve işverenden kesilen işsizlik sigortası primleri ile Devlet payı iade edilmez.

⚠ Bordro programına çalışanın cari kartı açılırken emekli (SGDP) çalışan olup olmadığı veya normal çalışan olup olmadığına göre işsizlik primi kesintisi parametrelerinin ayarlanması gerekir.

? İşsizlik prim kesintisi brüt maaş alan çalışanlarda;
Brüt maaş alan çalışanlarda (Brüt maaş - (SGK Kesintisi +İşsizlik Prim Kesintisi+ Gelir Vergisi Kesintisi+ Damga Vergisi Kesintisi) = Net maaş olarak yansıyacaktır.
? İşsizlik prim kesintisi net maaş alan çalışanlarda
Net maaş +(SGK+ İşsizlik Prim Kesintisi+ Gelir Vergisi+ Damga vergisi) = Brüt Maaş
özetle brüt maaş alan çalışanlarda işsizlik kesintisi de düşülerek net maaşa gidilir, net maaş alan çalışanların ücreti değişmeyeceği için işsizlik prim kesintisi işçinin net maaşına etki etmeyecektir.

Resim önizleme

ik Üreticisi

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Yabancıların Türkiye'de Şirket Kurması Kolaylaştırılıyor Yabancı girişimcilerin Türkiye'ye erken aşama şirket kurmasını kolaylaştıracak vize programı…
  • Miras Paylaşımı Ve Tapu İşlemlerinde Önemli Değişiklik Yapıldı! Ülkemizde milyonlarca vatandaşımızı yakından ilgilendiren miras hukukunda önemli bir değişiklik…
  • DERNEK/ VAKIFLARA BAĞIŞ KURUMLAR / GELİR VERGİSİ BEYANNAMESİNDE İNDİRİM KOŞULLARI TAMAMI İNDİRİM KONUSU YAPILAN BAĞIŞ VE YARDIMLAR * Fakirlere yardım…
Top