- Bildirim süresi zorunlu olacak şekilde fesih yapıyorsanız iş akdi fesih tarihiniz mutlaka bildirim süresi sonu olmalı
- Fesih bildiriminizin açık ve net olması gerekir.
- Bildirim süresi beklemeksizin fesih yapacak iseniz iş akdinizi feshedeceğiniz tarih yazılmalı
- Deneme süresinde fesihlerde bildirimsiz fesih yapabilirsiniz, ancak istifa dilekçesinde mutlaka iş akdinizi deneme süresi içerisinde feshettiğinizden bahsedin.
-Haklı nedenle fesih yapacak iseniz mutlaka iş akdinizi haklı nedenle feshettiğinizi belirtin. Haklı neden veya nedenlerinizi dilekçede mutlaka belirtmenizde fayda var.
-Askerlik nedeniyle fesihte iş akdinizi askerlik nedeniyle feshettiğinizi belirtin ve dilekçe ekine askerlik sevk belgesini ekleyin.
- Emeklilik nedeniyle fesihte iş akdinizi emeklilik nedeniyle feshettiğinizi belirtin ve dilekçe ekine emekliliği hak ettiğinize dair belgeleri ekleyin.
- Evlilik nedeniyle fesihte iş akdinizi evlilik nedeniyle feshettiğinizi belirtin ve dilekçe ekine evlilik cüzdanı fotokopisini ekleyin.
- Emeklilik için yaş dışındaki diğer şartların tamamlanması nedeniyle fesihte mutlaka SGK'dan yazı alın ve dilekçe ekine ekleyin.
- Sağlık nedeniyle fesihte iş akdinizi sağlık nedeniyle feshettiğinizi belirtin ve dilekçe ekine sağlık kurulundan aldığı heyet raporunu ekleyin.

Genel olarak
? İş akdi fesih tarihiniz mutlaka yazmalı
? Dilekçe ekine eklemeniz gereken belgeleri ekleyin.
?Dilekçenizi yazılı olarak işverene sunun ispat açısından sorun yaşamamak adına noter kanalı ile de gönderebilirsiniz.
?Dilekçenizde iş akdinizi feshetme iradeniz açık ve net olsun.

Resim önizleme

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • KONUT / İŞYERİ KİRA GELİRLERİ YÖNÜNDEN TAHSİL ESASI VE BEYANI GEREKEN TUTAR * 2019, 2020, 2021, 2022, 2023 Yılları KONUT Kira Gelirleri…
  • Gayrimenkul Alım Satımının Vergilendirilmesi Sahip olduğumuz gayrimenkulleri (bina, daire, arsa vb.) ticari amaç gütmeden…
  • Tamamlayıcı Emekliliğin Detayları Tamamlayıcı emeklilik sisteminin 2025-2027 döneminin kapsayan Orta Vadeli Programa girdiğine…
Top