1-İş mahkemesinde görülmekte olan, işçi alacaklarına yönelik dava sırasında, işverenin iflası halinde dahi, 2004 sayılı İcra ve İflas Kanunu'nun 194. maddesi uyarınca, davaya iş mahkemesinde devam edilir.

2-İflas kararı verildikten sonra işçi işçilik haklarından doğan alacağının dayanağını ve miktarını iflas idaresine bildirir.

3-Alacaklıların alacaklarını kaydettirmeleri için öngörülen sürenin bitiminden sonra, iflas idaresi alacakların doğru olup olmadığını incelemeye başlar.

4-Maddi yönden inceleme sonucu kabul edilen her alacak tespit edilen sıraya göre sıra cetveline kaydedilir. Kabul edilmeyen alacaklar da ret sebepleri ile birlikte sıra cetvelinde gösterilir.

5-İşverenin işçi alacaklarına ilişkin dava açılmadan önce iflası halinde ise alacağın iflas masasına kaydedilmemesi halinde, asliye ticaret mahkemesinde kayıt kabul davası olarak açılması gerekir.

6-Yargıtay güncel içtihadı bu yöndedir. (Yargıtay 9. HD, Esas Numarası: 2021/4718, Karar Numarası: 2021/8899, Karar Tarihi: 29.04.2021)

Linkedin paylaşımından alıntı yapılmıştır.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • SGK Genelgesi 2024/11 (2008/93 Nolu Genelge Değişikliği) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı    …
  • 18 Yaş Altı Çalışanların Sigortalılığı Ve Önemli Bir Yargı Kararı İlgili Mevzuat: 5510 sayılı kanun 3. Maddesinde  sigortalı; Kısa ve/veya uzun…
  • Tapu Harçlarına İndirim Yapılıyor! Meclis’in açılmasıyla birlikte gündeme gelecek olan ekonomi torba yasa teklifi…
Top