CEBRİ İCRAYA KARŞI ŞİDDETİ İŞVERENE ÖNERİYORUM.

CEBRİ İCRAYA KARŞI ŞİDDETLE İİK. 285-309 MADDE GÖRE KONKORDATO SIĞININ,

Konkordatonun tanımı : KONKORDATO BENDEKİ TANIMI: DOKUNULMAZLIKTIR.

Konkordato Kanunu, Yönetmeliği, Konkordatonun Tanımı, Konkordato Kanun Maddeleri, Konkordato Dava Süreci, Konkordato Davasında Yargılama Süreleri, Konkordatoda Komiser ve Görevleri Vb.

Sevgili Okurlarım İnternette Yukarıdaki Terimleri Girince Size Çok Ciddi Sayfalar Dolusu Bilgi Gelebilir.

 Amacımız Size Farklı Pencereden Farkı Sözlerle Kanun Metninden Uzak Halk Dili ile Kısa Öz Hap Bilgiler Aktarmaktır Konkordato süre geçici mühlet 3+2 = 5 ay, Kesin Mühlet 12+6 aydır. Yaklaşık süre 3+12 en kıssa süre 15 aydır, en uzun süre ise 23 ayda dava biter.   

Konkordato Davası uzun süreli Hukuki zaman dilimini içermektedir. Konkordato Davası açmaya ne zaman karar verilmelidir?   Konkordato davası açmaya siz değerli iş adamı, işverenim işletmenizi en iyi siz bilirsiniz TTK’ye  göre İş adamı basiretli olmalıdır. Kar amaçlı kurulan şirketler çeşitli nedenlerle Şirket içi, Şirket dışı ve ülkeler arası ilişkilerden kaynaklanan bir çok sebepten dolayı nakit darlığı yaşayabilir.

 İŞTE BU NOKTADA SİZ BASİRETLİ İŞ ADIMI İŞVERENLERİMİZ karar vermelisiniz. Neden mi? Zaman çok kıymetlidir. O halde siz işverenlerimiz nakitte daralmada meydana gelen dönemlerde ne yapılmaktadır, hatır çeki, eş dosttan emanet, kredi maliyetine katlanmak, peşin değerinden düşük satışları hangi yöntemle yaparsanız, yaptığınız halde süreklilik devam edeceğini düşünüyorsanız İşletme bilançonuzu ciddi gözden geçirmeniz gerekir.

İşletme bilançosunda tahsil imkanı kalmayan alacaklarınızı şüpheli görüp ve uzun vadede tahsil gibi düşününüz. Eş, dost, emanet, hatır çeki gibi işlemlerle hala ödeme dengesini kuramıyorsanız ve aklınızdan tasarrufların olan menkul ve gayrimenkulleri çıkartmayı veya 3. Şahıslardan gayrimenkulleri ipotek verip hala kredi kullanma fikrinde iseniz veya tedarikçilerinizden vadeli mal ticaretine döndü iseniz veya tedarikçilerinizden vade uzatımı talepleri ile zaman kullanıyorsanız, derim ki işverenim Kesinlikle kronik nakit darlığındasınız. NE yapılacak peki? Kıymetli işverenim konkordato yasal süreçtir. Konkordato cebri icradan uzak işletme bütünlüğünü koruyarak borç yapılandırmasıdır. Konkordato davası ve sonuçları da öyle belirli süre de ticari faaliyetiniz icra ve muhafaza tedbirlerin uzak faaliyetinize devam etmektesiniz.  Konkordato davası açarak , dokunulmazlık almak kolay mı? Elbette zor ama bir çok uzmanlaşmış tecrübe etmiş iflas erteleme davaları ve bir çok konkordato davasına hukuki savunma yapmış danışmanlık etmiş yetişmiş meslektaşlarımız var.  Yazımda siz işverenlere önerim şudur:  Size sorularımla kendinizi test ediniz: Sayın işveren şimdi sorularıma samimi içten alınmayınız. Soruların cevabınız evet veya hayır mı?  Sayın İşveren dürüst müsünüz iyi niyetli misiniz kötü niyetli misiniz?  Cevap: Konkordato davasında şirketinizin ARA BİLANÇOSU HAZIRLANIR. Bu bilançoda AKTİFLERİ AZALTICI EYLEMDE BULUNDUNUZ MU? Yani taşıt Demirbaş, Makine teçhizatlarınızı son iki yılda sattınız mı? Satışınız gerçek değerinden satılmış ise ve satış bedelinizi alacaklarınızda kullanmış olduğunuzu banka dekontları ile izahınız varsa İYİ NİYETLİ DÜRÜST İŞ ADAMISINIZ. Aksi halde... Çünkü Medeni kanuna göre iyi niyet kuralına göre aykırı işlem yapamazsınız, Konkordato Borçlusu davasında aktifleri azaltıcı eylemlerde bulunmak kötü niyetli olarak değerlendirilir. Sayın işveren şirketinizden borç nakit alıp, 131 ortaklar hesabınızda borç görünmesi halinde kötü niyetlisiniz. Aktifleri azaltıcı eylemlerde bulunmuşsunuz. Bu yazımızda amacımız işverenlerimize farklı düşünceler ile kanun metninde yazılanların dışında açıklamaya çalıştım. Konkordato davası açılır Aktiflerde azalma yoksa, 131 hesaplarda şahıs olarak şirkete borçlu değilseniz, borcunuzu artırarak Bilançonuzda sakın alacaklılar toplantısını etkileyecek şekilde alacaklı türetmeyiniz. Kıssaca bilançoda makyaj yapmayınız. (Bilanço rayiç değerler bilançosu olmalıdır.) Cebri icralarla şirketinizin karşı karşıya kalmaması ve işletmenizin cebri icraya karşı en iyi yöntem kanun şiddetinden faydalanmak yasal hakkınızdır. Şiddetli şekilde kanuna sığının diyorum. Mutlaka kanuna sarılınız. Konkordato davası (Uzlaşma yapılandırma demektir.) dava süresince icra yolu ile muhafaza tedbiri yapılmamaktadır. Dokunulmazlık demektir. Böylece konkordato süresi demek,  vade demek, cebri icradan ve muhafaza tedbirlerinden korunmak demek. KISACA KONKORDATO DOKUNULMAZLIK DEMEKTİR. Aksi halinde iflas demektir. 29.05.2024 ADANA

MEHMET SALİH ŞAHBAZ

MALİ MÜŞAVİR-  KONKORDATOKOMİSERİ -BİLİRKİŞİ

ADANA- CEP TLF: 0534 716 32 03

MAİL : smmm.sahbaz33otmail.com

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • AMORTİSMAN AYRILMAMASI SONUÇLARI Vergi Usul Kanunu 320. maddesine göre amortismanın her hangi bir…
  • İşgücü Uyum Programı (SGK Genel Yazısı) T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Sayı:…
  • Konut Ve İşyeri Kiralarında Fesih Kira hukuku çeşitli ve ayrıntılı bir konu… Ben bu hafta…
Top