Maliye Bakanlığı vergi Denetim Kurulu sektör bazında vergi incelemelerine hız verdi.

Anadolu ajansının haberine göre Vergi Denetim Kurulu başta Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık sektörleri olmak üzere dijital ve sosyal medya satışlarınıda denetim kapsamına alıyor.

Vergi Denetim kurulunun yeni çalışma yapısana göre tüm sektörler incelenek ve risk unsuru yüksek olan sektörler sürekli olarak denetim altında tutulacak.

Akaryakıt, demir-çelik, madencilik, ilaç-sağlık, turizm, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık, dijital ekonomi, alkollü içecekler ve tütün mamulleri gibi sektörler nezdinde başlatılan vergi incelemeleri diğer alanları da kapsayacak şekilde genişletilecek.

Sosyal Medyadan satış yapanlarda Denetim Kurulunun kıskacına girdi. Denetim Kurulunun yaptığı çalışmalara göre internetten reklam geliri elden edenler ve doktor, avukat sanatçiların olması gerekenin oldukça altında vergi beyan etmeleri üzerine vergi inceleme kapsamını sürekli olarak genişletecek.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Kullanıcı Yönetimi/Alt Kullanıcı Hizmetinin Dijital Vergi Dairesinde Kullanıma Açıldı 7 Ekim 2023 tarihli ve 32332 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 552 Sıra No.lu…
  • Savcılıklarda Vergi Ceza Raporları Patladı Son dönemlerde başta akaryakıt sektörü olmak üzere, zannımca alınan prensip…
  • Sporcular da Maliye'nin Radarında Hazine ve Maliye Bakanlığı tara­fından kayıt dışı ekonomi ile mü­cadele…
Top