Yabancı çalışanların Türkiye'de çalışabilmesi için çalışma izni alması gerekir. Bu izin işveren tarafından ilgili bakanlığa başvurularak alınır. Yabancı çalışan çalışma izni süresince çalıştırılabilir. Bu süre bitmeden eğer çalışmaya devam edecek ise çalışma izninin yenilenmesi gerekir.

Yenileme işlemini izin bitiş tarihinden önceki 2 aylık süre içerisinde yapılması gerekir.

Bu süre zarfında çalışma izni süre uzatma başvurusu yapılmaması durumunda süre bitiminde çalışma izni sona erer ve yabancı çalışanın iş akdinin sonlanması gerekir.
Bu süre bitiminde uzatma başvurusu dikkate alınmaz. Yeni başvuru yapılması gerekir.

Uzatma başvurusu olumlu gelmesi durumunda izin süresince yabancı çalışmaya devam eder. Olumsuz gelmesi durumunda ise ilk izin bitiş tarihi itibariyle iş akdi sonlandırılması gerekir.

İlk başvuruda olduğu gibi yenileme işleminde de çalışma izni uygun bulunması halinde Harç tutarı ve değerli kağıt bedelinin 30 gün içerisinde ödenmesi gerekir.

Ödemeden sonra yenileme işlemi tamamlanacak ve ilk izin bitiş tarihini takip eden günden itibaren yenilenen izin süresi başlayacaktır.

İzin bitmeden yenileme işlemi yapılmış ve onaylanmış ise işçinin SGK çıkışının yapılmasına gerek kalmaz.

Yabancı Çalışma İzni İle İlgili Diğer Yazılara Aşağıdan Ulaşabilirsiniz.

Yabancı çalışan harç ödeme işlemleri: https://www.ozdogrular.com/v1/content/view/54447/176/

Yabancı Çalışan Meslek Kodu: https://www.ozdogrular.com/v1/content/view/54449/176/

Yabancı Çalışan Sigorta Kolu
https://www.ozdogrular.com/v1/content/view/54450/176/

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ ne Geçişte Süre Kısalıyor Yıl sonu yaklaşıyor. Önemli bir konu var fakat diğer gündemler…
  • Yeni Yayımlanan (Kurumlar Vergisi Kanunu) Özelgeleri (2024/11) Tarih Öğe Başlığı 14 Ağustos 2024 Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Fikri,…
  • Belediyeler, Belediye Şirketlerinin Vergi, SGK Ve Diğer Borçlarından Sorumlu Mu? Belediye iktisadi teşebbüsleri (BİT) olarak da adlandırılan belediye şirketleri belediyelerin…
Top