SGK tarafından yayımlanan 2024/11 sayılı genelge ile;

2008/93 sayılı Genelge’nin "9- Alt İşvereni Bulunan İşyerleri ve Alt İşverenlerle İlgili İşlemler" başlıklı bölümünde özel sektör işverenlerinin malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları prim oranı işveren hissesi beş puanlık indiriminden yararlanabilmeleri için gerek kendisi gerekse kendisinden iş alan alt işverenlerinin Kurum’a muaccel sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası ile bunlara ilişkin gecikme cezası ve gecikme zammı borcunun bulunmaması gerektiği hükmü Danıştay kararına istinaden değiştirilmiştir.

Danıştay’ın iptal kararı ve SGK’nın yayınladığı bu Genelge ile bundan sonraki dönemlerde alt işverenlerin idari para cezasının olması ana firmanın beş puanlık sigorta prim indiriminden yararlanabilmesi için engel teşkil etmeyecektir.

Alt işverenin idari para cezası ve buna bağlı gecikme zammı dışındaki Kuruma olan borçlarından dolayı ana işverenin 5 puanlık indirimden yararlanamaması uygulaması ise devam etmektedir.

SGK Genelgesi 2024/11 (2008/93 Nolu Genelge Değişikliği)

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Elektronik Tebligat Adresi Edinme ÖTV Kanunu’na ekli (II) sayılı listedeki mallardan kayıt ve tescile…
  • Alt İşveren Dosyasındaki İPC Borcu 5 Puan Teşvike Engel Oluşturmayacak! SGK tarafından yayımlanan 2024/11 sayılı genelge ile;2008/93 sayılı Genelge’nin "9-…
  • TAŞINMAZ veya İŞTİRAK HİSSELERİNİN SATIŞININ ZARARLA SONUÇLANMASI ve SATIŞ BEDELİNİN İZLEYEN 2 YILDAN SONRA TAHSİL EDİLMESİ Bilindiği üzere taşınmaz ve iştirak hisselerinin satış kazancı istisnasında bu…
Top