Birden fazla işyerinde çalışmak isteyenlerin kafasındaki soru aynı anda iki yerde çalışsam sorun olur mu? Bu durumu SGK, Vergi, İş Hukuku Açısından İnceleyeceğiz.

Bugün SGK açısından birden fazla yerde çalışılması durumunu ele alacağız.

SGK AÇISINDAN
✅ SGK açısından birden fazla işyerinde çalışmanıza engel bir durum yok
⛔Çalışmaların fiilen bir çalışma olması gerekir.
✅Her bir işyerinde SGK girişleri ayrı ayrı yapılmak zorunda, her bir işyeri prim gün ve kazanç bildirimini yapması gerekir.
✅Kısmi veya tam zamanlı çalışma yapabilir
✅Çalışılan tüm işyerlerinde toplam bildirilen prim gün sayısı 30 günü geçse de SGK tarafında 30 gün dikkate alınır.
✅Toplam bildirilen PEK toplamı 2024 yılı için 150.018,90 TL'yi aşamaz. Aşan kısmı için işçi iade talebinde bulunabilir.
✅Tavanı aşan kısmın iadesi işçinin kendi hissesi oranında olacaktır. İşveren payı da iade edilmez. Ayrıca gecikme faizi de uygulanmayacaktır.
✅Birden fazla işyerinde çalışılması durumunda bu çalışmalar kısmi (part time) ise işveren ve işçi arasında yazılı iş sözleşmesinin yapılması gerekir.
✅Part time çalıştığı işyerlerinde aylık en fazla 20 gün prim gün bildirimi yapılabilir. Gene aynı şekilde haftada 30 saat olacak şekilde çalışma yaptırılmalıdır.
✅Emeklilik için prim gün bakımından toplamda bir ayda 30 günden fazla bildirim yapılamayacağı için prim gün avantajından bir işyerinde 30 günden az çalışanlar için prim gün tamamlama avantajı sağlar ancak prime esas kazanç bakımından tavan veya tavana yakın bildirimler yapılması maaşa etki edecektir.
✅Birden fazla işyerinde çalışılması ve işyerlerinin farklı illerde olması durumunda işçinin her bir ilde fiziki olarak çalışması için kısmi çalışma yapılması durumun ortaya çıkması, örneğin haftada 3 gün İstanbul'da 2 gün Kocaeli'nde çalışma gibi olabilir veya uzaktan çalışmaya uygun işlerde çalışabilir. Bunun dışında gerçek bir çalışma olmasına da dikkat edilmesi gerekiyor.

Resim önizleme

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Elektronik Belge Sistemlerinde Yapılacak Planlı Bakım Çalışması Hakkında GİB Duyurusu ELEKTRONİK BELGE SİSTEMLERİNDE YAPILACAK PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI HAKKINDA DUYURU 19.09.2024…
  • GİB, Vergi Cezalarında İndirim Uygulaması Broşürü Yayımlandı Vergi cezalarında indirim; mükellefler veya vergi sorumluları adına kesilen cezalar…
  • Maliye'den 3 Milyar Liralık Sahte Fatura Tespiti Yapıldı! Vergi Müfettişlerine Ek Yetki Gündemde Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi…
Top