İhracat Genelgesinin 13. Maddesine Göre İhracat Bedelinin Kredi Kartıyla Tahsil Edildiği İşlemlerde:
·       Kredi Kartının Yurt Dışından Verilmiş Olduğunun Tespiti Şarttır.

·       Bu İşlemlerde, Fiş (Slip) Bedelinin İhracatçıya Ödendiği Tarih İtibarıyla Talebe Göre Her Bir Fiş İçin Ayrı Ayrı Ya Da Fiş Bedellerinin Tamamı İçin Tek Bir İhracat Bedeli Kabul Belgesi (İBKB)  Düzenlenebilir.

> İHRACAT BEDELİ KABUL BELGESİ (İBKB) : Peşin - Gümrük Beyannamesi Oluşmuş İhracat Bedellerini Banka Vasıtasıyla Yurda Getirdiklerinin İspatı Olarak Bankaca Düzenlenen Belgedir.

·       Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Yapılan İhracata İlişkin Bedellerin, İthalatçıya Ait Ve Türkiye'deki Bankaların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Şubelerinden Alınan Kredi Kartları İle Tahsil Edilmesi Mümkündür.

·       Fiş Bedellerinin Tamamı Üzerinden Tek Bir İBKB Düzenlendiği İşlemlerde, Peşin Bedel Hesabı Diğer Firmalara Gerçekleştirilen İhracatla Kapatılabilir.

Ersan KARACA
Yeminli Mali Müşavir
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Hakkımızda

 ö z d o ğ r u l a r, 18.08.1988 tarihinde kurularak, Mali Müşavirlik faaliyetine başlamıştır. 

Sektöründe en iyi olma duygusu ile personeline "Kalite" bilincini yerleştirmeyi, Kalite Yönetim Sistemini sürekli iyileştirmeyi, müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı, amaç edinerek, 2003 Yılında, alanında Türkiye' de ilk olarak ISO 9001: 2000 Belgesi almıştır.

 

Mali Takvim

Öne Çıkanlar

  • Yeni Yayımlanan (Kurumlar Vergisi Kanunu) Özelgeleri (2024/11) Tarih Öğe Başlığı 14 Ağustos 2024 Teknoloji Geliştirme Bölgesinde Fikri,…
  • Belediyeler, Belediye Şirketlerinin Vergi, SGK Ve Diğer Borçlarından Sorumlu Mu? Belediye iktisadi teşebbüsleri (BİT) olarak da adlandırılan belediye şirketleri belediyelerin…
  • Sosyal Medya İçerik Üreticilerine Gelir Vergisi İstisnası Getirildi Günümüz dünyasında yaşanan dijital çağ ile birlikte bilinen meslek grupları…
Top